Werkplezier hebben we hoog in het vaandel

Wij zorgen ervoor dat jij plezier blijft houden in je werkzaamheden!

Wat bieden wij

Rijn IJssel biedt jou betekenisvol werk. Iedereen werkt vol passie en enthousiasme aan de toekomst van onze studenten. Daarbij hebben we ook oog voor jou. We hebben aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Ook is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en de balans tussen werk en privé.

Arbeidsvoorwaarden

Jouw arbeidsvoorwaarden liggen vast in de cao mbo. Deze biedt naast een goed salaris extra financiële voorwaarden zoals een dertiende maand en een vergoeding voor je zorgverzekering. Ook ben je verzekerd van een goed pensioen via ABP.

Rijn IJssel biedt daarnaast andere aantrekkelijke voordelen. Het gaat onder meer om:

 • Een aantrekkelijk fietsplan;
 • De mogelijkheden om je reiskosten fiscaal uit te ruilen;
 • Een 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer;
 • Een telefoon en laptop behoren in de regel tot je basisuitrusting om je werk optimaal te kunnen doen.

Regie over jouw loopbaan

Rijn IJssel stelt een leven lang leren centraal. Ook in jouw loopbaan. Je stippelt met je leidinggevende jouw pad naar de toekomst uit. Ter ondersteuning bieden wij jou ruime professionaliserings-, ontwikkel- en coaching mogelijkheden. Van formele training tot on the job: jij staat aan het roer. Net als voor onze studenten geloven we ook voor onze medewerkers ineen gepersonaliseerde leerroute. Daarmee creëren we de beste versie van jezelf!

Een kleine greep uit de mogelijkheden:

 • Het behalen van je pedagogisch getuigschrift (PDG) of instructeursdiploma;
 • Het onbeperkt volgen van trainingen en webinars via ons E-leerplein;
 • Een uitgebreid aanbod aan trainingen via de Rijn IJssel Academy;
 • Diverse (loopbaan)coachings instrumenten, zoals een ODC-drijfverenmeting om sturing te geven aan jouw loopbaan.

Begeleiding als beginnende docent

In je eerste drie jaar als docent biedt Rijn IJssel jou een begeleidingsprogramma. Dit is afgestemd op jouw eigen achtergrond en ervaring. We bieden je tijd en ruimte om je op zowel professioneel als persoonlijk vlak te ontwikkelen. Dit alles om je goed te laten ‘landen’ in het vak als docent. In afstemming met jouw leidinggevende wordt een maatwerkprogramma opgesteld. Dit bestaat uit drie onderdelen:

 • Kennismaking. Je maakt kennis met de mbo-studenten, het curriculum, de organisatie en het werkveld;
 • Coaching en begeleiding. Dit onderdeel bestaat uit individuele coaching (passend bij jouw behoefte) en intervisie in groepen. In de begeleiding staat pedagogisch-didactisch handelen centraal;
 • Leerzaam werk. Wij zorgen voor werkomstandigheden en randvoorwaarden die leiden tot ‘leerzaam’ werk. Als beginnend docent kun je rekenen op werk dat behapbaar én uitdagend genoeg is.

Introductie

Iedere nieuwe medewerker van Rijn IJssel krijgt een warm welkom. Tijdens een introductieperiode maak je kennis met jouw afdeling, collega’s en de organisatie. Samen met jouw leidinggevende en vaste buddy worden jouw introductieactiviteiten afgestemd. In dit introductiekompas is weergegeven welke reis je gaat maken binnen Rijn IJssel.

Duurzame inzetbaarheid

Betekenisvol werk, een goede gezondheid en balans tussen jouw werk en privéleven zijn voorwaarden om lekker in je vel te zitten en te blijven. Omdat jouw werkgeluk de sleutel is tot het succes van ons onderwijs, investeren we in jouw duurzame inzetbaarheid. Dit doen we door een breed scala aan activiteiten. Zo werken we volgens de principes van de Gezonde School: zo bieden we op thema’s zoals beweging, gezonde voeding en lifestyle activiteiten die jouw (mentale) gezondheid en vitaliteit bevorderen.

Ook ga je op basis van het medewerkers onderzoek zelf ook samen met jouw team aan de slag om je werk nog prettiger en beter te maken. Rijn IJssel staat voor een open cultuur. Wij geloven dat het voeren van een goed gesprek de sleutel is tot jouw geluk. Samen met jouw leidinggevende stippel je jouw pad uit, eventueel met inzet van begeleiding en training.

Project Wendbaarheid: samenwerking tussen de Gelderse mbo’s

Jouw loopbaan wordt niet begrensd door de muren van Rijn IJssel. Samen met andere Gelderse mbo’s participeert Rijn IJssel in een project om wendbaarheid en innovatie te bevorderen. Door samen te werken en slim expertise in te zetten bieden wij jou kansen om je optimaal te ontwikkelen. Heb jij talent en ambities die je ook bij andere mbo’s (tijdelijk) wilt benutten? Dit samenwerkingsproject biedt jou de mogelijkheden!

Opleiden in de school

Ieder jaar lopen veel studenten uit het mbo, hbo en van de universiteit stage bij Rijn IJssel. Hierbij is ‘werkplekleren’ ons uitgangspunt. Samen met onze partners in de Opleidingsschool mbo Arnhem en Achterhoek (de HAN en het Graafschap college) bieden wij stagiairs, leraren in opleiding en zij-instromers een goede leerwerkplek.

Lekker werken in een inspirerende omgeving

Wij bieden onze studenten en medewerkers een rijke leer- en werkomgeving. Onze locaties zijn daarvan een weerspiegeling. Nu en de komende jaren is Rijn IJssel volop in beweging. Huidige locaties worden of zijn al gemoderniseerd. En op de Velperweg verrijst onze ENKA campus! Wil je meer weten over alle (ver)bouwplannen? Kijk dan eens op rijnijsselbouwt.nl.

Rijn IJssel Open je toekomst