Voor échte vakmensen

Rijn IJssel is een ondernemende onderwijsinstelling. Wij laten studenten hun talenten ontdekken en leren hen zelf keuzes te maken.

Wie zijn wij

Bij Rijn IJssel ontwikkelen studenten zich tot vakbekwame beroepsbeoefenaars én tot zelfstandig en kritisch denkende burgers. Dit betekent dat studenten bij ons niet alleen een vak leren, óók ontwikkelen zij zich bij ons als persoon.

Docent én coach ineen!

Docenten van Rijn IJssel zijn daarom niet alleen vakdocent. Zij zijn ook loopbaancoach. Zij zorgen ervoor dat onze studenten zo effectief mogelijk studeren, een vakbekwame professional worden, een diploma behalen en zelf hun leven-lang-leren kunnen reguleren.

Wij kennen een ondernemende leercultuur. Wij dagen onze studenten continu uit nieuwe wegen in te slaan. Daarvoor dient ook ons onderwijsconcept: RIJk Onderwijs. Wij gebruiken leermiddelen die aansluiten op de leefwereld van de student en wij spelen in op uitdagingen in de beroepspraktijk. Zo bieden wij studenten prikkels voor een actieve, lerende houding.

Iedere collega draagt bij

Bij dit alles zijn ook onze ondersteunende collega’s van grote waarde. Zij zorgen mede voor de optimale leeromgeving van de studenten. Dit doen onze ondersteunende diensten door het onderwijs op een dienstverlenende manier te faciliteren en adviseren. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat onze studenten en docenten elke dag leren en werken in een prettig gebouw met werkende ICT systemen. Maar ook dat je als onderwijsmedewerker optimaal wordt ondersteund om alles uit jezelf te halen om de student RIJK onderwijs te kunnen geven.

Wat betekent werken bij Rijn IJssel voor jou?

Werken in een dynamische onderwijsomgeving, samen met 1.400 gedreven collega’s aan de toekomst van zo’n 12.000 studenten. Dát betekent werken bij Rijn IJssel. Met meer dan 150 opleidingen, verdeeld over 24 vestigingen, krijg jij ook alle ruimte voor jouw eigen ontwikkeling. Of je nu docent bent of een ondersteunende functie hebt: Rijn IJssel biedt jou uitdaging en een werkomgeving die huidige collega’s beschrijven met woorden als ‘betrokken’, ‘innovatief’, ‘flexibel’, ‘familiair’.

Lekker Werken!

Rijn IJssel is een organisatie in ontwikkeling. Het RIJk onderwijsconcept vraagt om een andere manier van werken.

Om de werkomgeving zo goed mogelijk af te stemmen op de wijze waarop medewerkers werken, kiest Rijn IJssel voor het principe van ‘activiteit gerelateerd werken’. Je kiest een werkplek die past bij de activiteit die jij op dat moment uitvoert. Dat noemen wij bij Rijn IJssel: Lekker Werken. Heb je een taak waar je al je concentratie bij nodig hebt? Kies dan een stilteplek. Wil je samen met een collega een presentatie doornemen? Dan gaan jullie samen aan een teamtafel zitten. En heb je wel eens gedacht aan staand vergaderen?

Ontmoeten, samenwerken en individueel werken

Lekker Werken doen we in verschillende zones. Er zijn zones voor ontmoeten, samenwerken en individueel werken. Daarbij is een goed evenwicht tussen levendigheid, zichtbaarheid en ontmoeting enerzijds, en concentratie en rust anderzijds.

Lekker Werken wordt momenteel gefaseerd ingevoerd binnen de verschillende locaties van Rijn IJssel. Dit hangt samen met het Masterplan Huisvesting van Rijn IJssel (lees hier meer over het Masterplan).

Introductie nieuwe medewerkers

Ben jij benieuwd hoe het is om bij Rijn IJssel te werken? Bekijk deze infographic en laat je meenemen in de wereld van
Rijn IJssel.

 

Niet gevonden wat je zocht?

Met de Job Alert van Rijn IJssel zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures die jou aanspreken!

Maak een Job Alert aan

“Als je jezelf flexibel kunt opstellen én stevig in je schoenen staat, kom je hier absoluut tot je recht”

Rijn IJssel Open je toekomst