|
![]() |
Voor échte vakmensen
Rijn IJssel is een ondernemende onderwijsinstelling. Wij laten studenten hun talenten ontdekken en leren hen zelf keuzes te maken.
Wie zijn wij
Bij Rijn IJssel ontwikkelen studenten zich tot vakbekwame beroepsbeoefenaars én tot zelfstandig en kritisch denkende burgers. Dit betekent dat studenten bij ons niet alleen een vak leren, óók ontwikkelen zij zich bij ons als persoon.
Docent én coach ineen!
Docenten van Rijn IJssel zijn daarom niet alleen vakdocent. Zij zijn ook loopbaancoach. Zij zorgen ervoor dat onze studenten zo effectief mogelijk studeren, een vakbekwame professional worden, een diploma behalen en zelf hun leven-lang-leren kunnen reguleren.
Wij kennen een ondernemende leercultuur. Wij dagen onze studenten continu uit nieuwe wegen in te slaan. Daarvoor dient ook ons onderwijsconcept: RIJk Onderwijs. Wij gebruiken leermiddelen die aansluiten op de leefwereld van de student en wij spelen in op uitdagingen in de beroepspraktijk. Zo bieden wij studenten prikkels voor een actieve, lerende houding.
Iedere collega draagt bij
Bij dit alles zijn ook onze ondersteunende collega’s van grote waarde. Zij zorgen mede voor de optimale leeromgeving van de studenten. Dit doen onze ondersteunende diensten door het onderwijs op een dienstverlenende manier te faciliteren en adviseren. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat onze studenten en docenten elke dag leren en werken in een prettig gebouw met werkende ICT systemen. Maar ook dat je als onderwijsmedewerker optimaal wordt ondersteund om alles uit jezelf te halen om de student RIJK onderwijs te kunnen geven.
Clusters en onderwijsteams
De onderwijsteams zijn verdeeld over vijf clusters en de verschillende locaties in Arnhem en omgeving. De clusters en locaties hebben elk een eigen sfeer.
Economie, UV, CIOS & Veiligheid (Businesschool)
Business School Rijn IJssel heeft zijn locatie op de Middachtensingel midden in de wijk Presikhaaf. De Business School verzorgt onderwijs voor opleidingen in het economisch domein. Elk jaar worden zo’n 1200 studenten opgeleid voor beroepen in de richting van de zakelijke dienstverlening, marketing & communicatie, retail, ondernemerschap en commercie. Internationalisering heeft een belangrijke rol binnen de Business School, waar twee opleidingen zelfs een tweetalige variant hebben, met mogelijkheid tot het behalen van een extra EBBD-certificaat. We streven als Business School naar kwalitatief goed en inspirerend onderwijs in een prettig werk- en leerklimaat in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven.
Techniek, ICT & KansRIJk
Onze hoofdlocatie Tech Plaza is een smeltkroes van techniekopleidingen, alles onder een dak, in een nieuw en open gebouw. Het cluster Techniek, ICT en KansRIJk bestaat uit de teams Engineering en Mobiliteit, Gebouwde Omgeving, ICT opleidingen, Laboratoriumtechniek en KansRIJk. Het cluster werkt mee aan het programma Sterk Techniekonderwijs (STO) in de regio’s Arnhem en de Liemers. Samen met het bedrijfsleven willen we co-creëren, experimenteren en oplossingen vinden. Verder gaan we nog meer samenwerken met het vmbo en hbo in de regio, zodat er doorlopende leerlijnen ontstaan en studenten maximaal rendement uit hun studietijd halen. Zo zetten we tijdig in op talent en benutten we dat optimaal.
KansRIJk is de school voor studenten die een ontwikkelvraag hebben of deze willen ontwikkelen en daarmee duurzaam uitstromen naar vervolgonderwijs of de arbeidsmarkt. KansRIJk biedt de volgende opleidingen aan: Entree: Horeca, Dienstverlening, Verkoop, Techniek en Logistiek. MBO-2: Dienstverlening (uitstroom Helpende Zorg en Welzijn en Medewerker Facilitaire Dienstverlening) en we gaan in schooljaar 2024-2025 starten met de opleiding Servicemedewerker gebouwen. Ook hebben we het traject Buitenkans, een voortraject van 20 weken ter voorbereiding op instroom in een van de reguliere trajecten binnen KansRIJk.
De KansRIJk doelgroep kenmerkt zich door een meer dan gemiddelde behoefte aan begeleiding en/of onvoldoende zicht op eigen mogelijkheden en drijfveren, oftewel studenten in een kwetsbare positie. Hierbij gaat het niet om een homogene groep: de achtergrond en aard van de problematiek verschilt per student. Er kan sprake zijn van sociale, psychische, cognitieve, financiële of materiële problematiek, of een combinatie daarvan. Daarbij zien we een toename van het aantal nieuwkomers met taalachterstand en veelal multi-problematiek.
Educatie
Het cluster Educatie bestaat uit drie teams. Team Volwasseneneducatie voert de formele volwasseneneducatie uit voor de arbeidsmarktregio Midden-Gelderland. De volwasseneducatie bestaat uit onderwijs in basisvaardigheden (taal, rekenen, digitale vaardigheden en leervaardigheden) voor mensen met Nederlands als moedertaal (NT1) en uit taalonderwijs aan anderstaligen (NT2). Binnen het team Onderwijsroute verzorgen we een onderwijstraject om jonge nieuwkomers voor te bereiden op een mbo-opleiding. De Onderwijsroute mbo is één van de leerroutes van de Wet inburgering 2021. De Internationale Schakelklas (ISK) leidt nieuwe Nederlanders, in de leeftijd van 12 tot 15 jaar, op in de Nederlandse taal. Zij spreken de Nederlandse taal niet goed genoeg om onderwijs op het voortgezet onderwijs of een mbo-opleiding te volgen. Vavo staat voor voortgezet algemeen volwassenen onderwijs. Het is een volwassen leeromgeving waarin je voortgezet onderwijs volgt. Je kan apart vakken volgen en examen doen. Vavo is bedoeld voor mensen die deelcertificaten of een diploma op niveau vmbo-tl, havo of vwo willen halen. Je studeert bij vavo per vak.
Zorg & Welzijn
Het cluster Zorg en Welzijn verzorgt de opleidingen Helpende niveau 2, Verzorgende niveau 3, Verpleegkunde en Assisterende Gezondheidszorg, Maatschappelijke Zorg, Sociaal Werk, Onderwijsassistent/Pedagogisch Werk.
Het cluster kenmerkt zich als een organisatieonderdeel waar ruimte is voor innovatie en het doen van experimenten. De opleidingen van het cluster Zorg en Welzijn zijn innovatief, uitdagend, aantrekkelijk en afgestemd op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. Continu werken we aan verbetering van onze prestaties en kwaliteitscultuur. In samenwerking met de instellingen in de regio spelen we in op innovatieve ontwikkelingen in de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. De vraag naar om- en bijscholing in de zorg is manifest en de wereld om ons heen verandert in toenemende mate.
Creatieve Industrie & Vakschool Wageningen
Het cluster Creatieve Industrie & Vakschool Wageningen bestaat uit de teams Backstage, Fashion en interieur, Podiumkunsten, Media en vormgeving, Communicatie en Design, Bakkerij, bediening en Keuken, Manager ondernemer, Horeca, Toerisme, Luchtvaart Facilitair en Interne praktijk. Het is een bruisend en innovatief cluster met creatieve en praktijkgerichte opleidingen voor creatieve en ondernemende studenten die hun unieke talent op eigen wijze ontplooien. Dit doen we met betrokken en vakbekwame medewerkers die de studenten ondersteunen en stimuleren bij het leggen van een stevige basis voor de toekomst waarbij we nauw samenwerken met het bedrijfsleven.
Niet gevonden wat je zocht?
Met de Job Alert van Rijn IJssel zorg je ervoor dat je op de hoogte blijft van de nieuwste vacatures die jou aanspreken!
Maak een Job Alert aan
“Als je jezelf flexibel kunt opstellen én stevig in je schoenen staat, kom je hier absoluut tot je recht”