Roxana Pes

vrijwilliger bij Educatie
Terug naar het overzicht

Als ik dingen uitleg voel ik me echt nuttig

“Ik ondersteun docenten in de les en help cursisten uit verschillende landen en culturen met het leren van de Nederlandse taal. Ik help groepjes met bijvoorbeeld lezen of ik geef een dictee. Als ik dingen uitleg voel ik me echt nuttig. Toen ik klein was, vond ik het al leuk om ‘schooltje te spelen’ en nu doe ik het in het echt”, lacht de Roemeense Roxana die bij Rijn IJssel Nederlands heeft geleerd. Door haar achtergrond kan ze zich goed verplaatsen in de cursist. “Ik begrijp bijvoorbeeld hoe moeilijk de ‘uu’- en ‘ui’-klank is.”

Roxana voelt zich erg thuis op locatie Zevenaar. “De cursisten, docenten en vrijwilligers zijn voor mij als één grote familie. Ik ben hier tussen de mensen en cursisten zijn zó dankbaar. Ze groeten me als ik ze op straat tegenkom. Als vrijwilliger is het belangrijk om veel geduld te hebben en je moet natuurlijk vriendelijk zijn, een open mind hebben, positieve feedback geven en duidelijk praten. Ik vind mijn werk ontzettend leuk, zo leuk, dat ik misschien wel de opleiding tot Onderwijsassistent gaat volgen.”

Vrijwilliger worden in het onderwijs?

Wil je net als Roxana cursisten helpen? Regelmatig zoeken wij vrijwilligers! Bekijk al onze openstaande vacatures voor vrijwilligers.

Rijn IJssel Open je toekomst